Så snurrer vaskemaskinen i døgndrift OG vi har sovet de obligatoriske 13 timer i streg….

Hjemme fra Amerika – orv, det lyder da af noget….. “Vi har været i New York” yes my boys – OG HVOR VAR DET FEDT…… OG Pyhhhhhramiderne det var hårdt!  – faktisk også at erkende at jeg ikke brugte andet end 1/3 af det tøj jeg havde pakket i kufferten!! – jeg har sagt undskyld til resten af familien – undskyld FORDI jeg specifikt med MEGET strenge øjne befalede dem KUN at pakke det absolut allermestnødvendige de SLET ikke mente de kunne undvære i en uge. Det var jo egentlig også det jeg gjorde – KUN pakkede det absolutallermestnødvendigejegikkekunneundværeenheluge – agtigt, eller noget der ligner – måske tog jeg fejl og beregnede det til en hel måned, jeg tror faktisk ikke helt jeg ved det eller?? –  Og især undskyld til Claus der så måtte styrte ud morgenen for vores afrejse efter en hundedyr kuffert ved en eller anden turistshop der åbenbart var vant til turister som havde to valg: lade tøjet ligge ELLER spendere 130 dollars på en kuffert vi ovenikøbet skulle tage med som håndbagage ellers ville vi få overvægt…. jow jow man lærer vel af sine fejl – om ikke andet så vel når man når sidste stop og står ved porten til Sct. Peter med alt det tøj man havde kunnet proppe i kufferten………:o)

Og hvor bliver man da bare træt….. helt igennem overtræt. Først skal man vænne sig til at tiden bliver rykket 6 timer baglæns, så kroppen lige bliver shaked  med “er du klar til rock and roll fordi du er faktisk lige blevet foræret 6 timers liv mere – use it goooood” og vi brugte dem godt. Årh, det var en helt igennem fantastisk oplevelse. At pludselig gå i New York – byen vi indtil nu kun havde drømt om og glimtvis set i TV. Pludselig stod vi på Times Square, ja faktisk BOEDE vi på Times Square. Der havde vi base. Den vildeste del af Manhatten. En del af øen der ihvertfald aldrig sov – uberhead not…. vi kunne stå oppe på vores værelse på 21 etage og se ned på tændstikmennesker og biler kl. 03 om natten (når jetlaget lige fik overtaget igen:o)), der var igang med at fylde butikkerne – bare tanken om at alle de butikker rent faktisk skal fyldes op med varer der skal køres dertil, lave vejarbejde eller politiarbejde eller noget helt fjerde, der var bare gang i den HELE tiden.

Mennesker til at betjene mennesker.

Alt hvad ungerne (og vi voksne) kun havde drømt om var lige pludselig rundt om det næste gadehjørne. Alle mærkevareforretninger på 5th Avenue, vi følte os som Carrie i “Sex and the city” – bare stroller nedad 5th Ave,  med poserne hængende let på armen (forskellen var så bare mærkbar i vores tennissko og praktiske turisttøj samt “the goldcard” – væk havde taget det!!!, selvom vores far absolut mente at efter vores tur til NY så har finanskrisen holdt sit indtog på V. Fladholt)…….

Vi kunne gå til Ground Zero. Meget bevægende faktisk pludselig at stå der og kigge på stedet hvor tusinder mistede livet på et øjeblik, og den nye frihedsbygning kunne ses langt væk – et symbol på at verden blev forandret den dag, men at mennesker ikke har mistet troen på den frie verden – det var stort. Vi var nede at sejle omkring Frihedsgudinden (vi var enige om at hun faktisk er meget størrer på TV end i virkeligheden) –  sejlturen var også helt igennem fantastisk – at se NY`s skyline – ja, man tror det er løgn at noget kan være så smukt, vi var totalt væk i sightet.

Vi var omkring Rockefeller Center – se NY fra 68´sens etage – Warvvvvvv…… Så meget lys på en gang ( vi så det i mørke!!) – det var vildt….

Vi kunne have brugt 3-4 dage mere i byen – selvom vi er helt igennem landboere  (ihvertfald vi to gamle) så var vi helt betaget af byen – den skal opleves…. Og vi havde flere ting på ønskelisten, men vi skulle jo også huske at nyde livet mens vi var der – og det gjorde vi sulme osse – vi nød den bare lidt stærkt:o)……

Højdepunktet for senior junior var ishockeykampen på Madison Square Garden, ( hele turen var Joachim`s konfirmationsgave)…..  Sikke en stemning. En helt almindelig tirsdag med næsten fyldt stadion (18.000 tilskuere)…. det er så`n rigtig USA´sk. Og der var kamp igen om torsdagen med garanteret lige så fyldt stadion…. og de klapper OG hujer og har deres faste ritualer og de hopper og danser og er totalt ligeglade med hvad sidemanden tænker. På et tidspunkt siger Helene at man skulle tro hende der sad bagved var kommentator – nej, hun går bare op i spillet – det kunne vi danskere lære lidt lidt af…

Loooos´n up for dælen da:o))))……..

Nå men vi kom hjem igen – mange mange mange oplevelser rigere og med en klar overbevisning om at det ikke er sidste gang vi besøger The United States of America – selvom vi er totalt smadret FORDI – de 6 timer vi fik i hånden da vi ankom til JFK – jeps, dem stjal de så lige igen da vi forlod New Jersey, så gaaaaaabbbb – vi mangler en nat!!!!!!