Sundhed var egentlig tanken bag at starte denne her blog.

Sundhed

Sundhed??

Hvad ER sundhed egentlig? Vi læser om det dagligt i blade og aviser. Det vælter ind i E-boksen med “sundhedstilbud”. Tab dig 6 kg og bliv sund. Sund!!

Jeg er igang med at blive sund!! eller? – ja det kræver en yderligere forklaring (og iøvrigt laver jeg også dagbog, som gerne skulle føre til et projekt på et tidspunkt, men det er en helt anden historie, som I får en anden gang).

For 5 år siden snart tabte jeg mig i løbet af et års tid, 27 kg. Jeg havde det fantastisk. Havde meget mere overskud og følte mig meget lettere i min hverdag. Jeg kunne tage trapperne på arbejdet uden besvær og alting flød bare ligesom lettere. Mit humør steg og jeg sagde bare PYT PYT PYT PYT (et ynglings – ord fra Chris McDonalds fantastiske ordforråd), alt fnidder fnadder var bare PYT…. det er da ligemeget og hvorfor gå op i det!!!

Jeg holdt vægten i 2 år (faktisk skulle jeg have tabt mig 20 mere, men det kom jeg så aldrig igang med…) – fordi jeg begyndte lige så stille at tage på. Først et kilo, så et par kilo mere – og så bankede jeg mig selv på plads og tabte et par kilo. Vægten steg igen, og uhhhhh – nå, ihvertfald ikke mere end 5 kg måtte jeg tage på, før jeg skulle gøre noget. MEN det gik stille og roligt støt opad. Indtil jeg som nu har taget 20 kg på igen.

Alle skavankerne er kommer snigende tilbage og nu er jeg igen usund!! eller er jeg?

Er man sund fordi man er tynd? Eller er man usund fordi man er tyk? – jeg læste lige et af Per Brændgårds ( ernæringsfyren der tog kampen op med alle eksisterende slankekure og lavede en helt anden retning med bogen Slankekurs og mindfuld spisning!!) sundhedsråd. Han skriver hver dag på FB en lille god sætning til dagen og vejen. Og hans råd var at husk skønhed ikke er lig med sundhed eller at være sund!

Den tog jeg lidt ind og tyggede på den. Ikke at jeg synes jeg er nogen skønhed. Men der er da ikke noget der gør en person flottere, lækrere, dejlige, skønnere og mere sexet end hvis man hviler i sig selv og er den samme både udenpå og indeni!!

Det jeg sådan overordnet set har sat mig for at finde ud af, i forhold til det at tabe sig og så tage hele skidtet på igen er, HVORFOR….????

Er det fordi jeg som person skal være lidt rund for at være den bedste udgave af mig selv? – er det i virkeligheden sådan det hænger sammen?

Jeg lever bedst og hygger mig bedst hvis jeg ligesom må spise lidt dejlig mad og drikke et godt glas vin og spise lidt chips og indimellem en pose matadormix (orv, det var de der smileyer jeg kom fra at få hentet ind til at bruge af)…

Men er det nu også helt sandt? Lever jeg bedst på den måde? – fordi jeg ER jo lidt besværet og mine fødder driller lidt og jeg har måske heller ikke helt den energi som jeg havde da jeg var tyndERE….

Men hvorfor taber jeg mig så ikke bare til at blive den bedste udgave af mig selv? eller hvorfor tog jeg på igen?

Det vil jeg finde ud af!!! – Jeg er klar over at der er en masse psykologi i det her, men behøver det at være et fag på atomfysik-niveau? så klog er jeg ikke, men så svært er det vel heller ikke at finde ud af.

Og tilbage til sundheden!! – vi kan spise os til IKKE at være syge, men vi kan også spise os TIL at være syge. Vi kan være tyk og syge eller tynd og syge. Vi kan være sund tyk eller usund tyk. Vi kan også være sund tynd eller usund tynd.

Er det i virkeligheden måske bare så simpelt, at er man den samme indeni som man er udenpå, så er man i balance – OG så er man sund?

Den tænker jeg lige lidt over:o))) – smiley!!