Charlottesaby1

Charlotte Jensen

Charlottes fødevarer

En af mine kæpheste når vi taler om fødevarer det er at købe DANSK og meget gerne LOKALT og så selvfølgelig at vi skal købe LOKALT hvis det overhovedet kan lade sig gøre.

En af de produkter jeg ALDRIG går på kompromis med – det er Kathrine og Alfreds tomater og agurker. De er danske og de smager helt fantastisk af sommer selvom vi ikke tilnærmelsesvis er i nærheden af tomat og agurkesæson endnu.

De er ikke (for mig) lokale, og endnu er de heller ikke i sæson – men det er et valg jeg træffer – at mine unger (og mig selv) skal smage lidt sommer i madpakken……

 

20160208_195136

Produkterne fra Katrine og Alfred har et dejligt frisk udseende – og agurkerne er ikke vacuumpakket, men er bare lagt ned i posen, så de er nemme at få ud…..

De er bestemt et valg værd.

20160208_195132

Jeg, en travl husmor

Jeg er også husmor, og jeg har også indimellem for travlt til at bekymre mig om andet end at få maden på bordet. Men så vælger jeg som regel retter, der gør det nemt for mig at vælge råvarer til.
Det er det valg jeg gerne vil gøre nemmere. Således at vi ikke skal stå og vende hver eneste vare i supermarkedet for at se hvad der er i.
Jeg går selvfølgelig ud fra, hvad jeg synes er det bedste produkt, hvilke etiske regler jeg har, som landmandskone og mor – hvor tiden indimellem er knap.

Jeg vælger ikke altid økologi, fordi…

Jeg er ikke til 100% økologi. Og det er jeg ikke af den simple grund at ikke alle økologiske varer er GODE råvarer.
Jeg vælger ud fra kriterier der først og fremmest hedder KØB DANSK. Så har jeg et, der hedder KØB LOKALT hvis det er muligt. Først derefter kan jeg begynde at se på forskellighederne i varerne.

Jeg er ikke ude på “at redde verden”

Jeg køber økologisk, hvis det giver mig en bedre smagsoplevelse, ikke udfra en eller anden ideologi, der byder mig at redde verden. Jeg har ingen fidus til udenlandsk økologi. Spanien, Italien – så vil jeg meget hellere købe den danske, ofte lidt dyrere, version, og så være sikker på at fødevarelovgivningen er med mig hele vejen.

Jeg er glad for Danmarks strenge fødevarelovgivning

I Danmark har vi en af verdens strengeste fødevarelovgivninger. Det kan snildt give lidt bøvl i fødevareproduktionen, men hvor er det helt fantastisk, når der sker fejl i produktionen, at vi så som forbrugere kan blive orienteret om, at lige nøjagtigt det produkt bliver tilbagekaldt – vi skal altså ikke spise det.
Og det kan kun ske hvis varen er produceret i Danmark af danske fødevareproducenter.

Jeg er opmærksom på “mærkevarejunglen”

En anden del jeg vil være opmærksom på er mærkevarejunglen. Hvorfor står der stadigvæk på havregryn, at de er fri for stråforkortere, når det har været forbudt i en årrække at bruge stråforkorter til produktion af korn til levnedsmiddelbrug.
De mærker strøer firmaerne om sig med, for at vi skal stå og sige ”hold da op, helt fantastisk”. Det eneste der faktisk er sket, er at vi er blevet snydt – fordi det jo egentlig har været forbudt for landmænd at bruge i mange år i korn til fødevareproduktionen.

Jeg vil gøre det nemmere at handle ind – ud fra min egen sunde fornuft – og ud fra mine egne simple principper og lommefilosofi.

Kærlig hilsen
Charlotte

her er en tekst