AHHHHHH……. Jeg tør godt sige det højt. Jeg glæder mig så vildt til jul.

– der er bare så længe til….. Og det er sikkert også godtnok, FORDI…

Jeg glæder mig i princippet altid til jul på dette tidspunkt af året. Det har jeg gjort lige så længe jeg kan huske tilbage. Sådan lige næsten midt i november, hvor det begynder at blive lidt mørkt i vejret og en lille smule koldt. Og dyrene kommer på stald ( eller ihvertfald en godt forkælet by-hest, mens mine isbamser bare har fået et hus de kan gå ind i, så har de det dajligt) og vi begynder at hule og tænde stearinlys – jeg elsker denne tid.

Jeg synes jo at jeg kan huske få år tilbage! – til min barndom, at der ALTID var sne på det her tidspunkt. Meget koldt og meget sne – men igen, jeg er jo selvfølgelig også blevet lidt større og lidt ældre…og jeg vil på INGEN måde tilskrive den manglende sne og kulde – klimaforandringer – fordi den tanke tør jeg slet ikke tænke til enden.

Bare tanken om at vi måske om 50 år (hvor jeg så er den lille nette sum af 93) skulle kunne holde jul i bikini – no way, Horribelt, på alle måder. Der skal være koldt og gerne et pulverdrys af hvidt d. 24 – ja faktisk for min skyld meget gerne store mængder sne HELE december, januar og februar – men DET er bondemanden og mig IKKE helt enige om, så jeg er dybt taknemmelig for at der ikke er frit valg på vejrfrontskemaet, med et kapløb om hvem der nåede at sætte krydset først. SÅ kunne børnene da snakke om at mor og far skændes.!!

(Forestil jer om sommeren når alt er i skønneste orden, med sol og dejlige varme temperaturer OG bondemanden så lige ønsker regn til afgrøderne – pyhhhaaa, jeg bliver helt forpustet ved tanken om det slagsmål!!)

Nå, JUL. Åh jeg sidder og drømmer om bjælder og julemusik, pynt og gran og knas – JA knas – og skumjulemænd – som jeg iøvrigt som nogen kunne gætte, er fuldstændig og totalt bims med. De har været fremme LÆNGE og de hopper LIGE ned i kurven i supermarkedet. Især Super Best har spottet en form for mersalg når jeg går igennem forretningen – de ligger lige til venstre inden kassen. Jeg prøver at kigge den anden vej, men nej – man kan ikke mærke at juleskumnisserne faktisk har kjole på, løbe, det kan de – lige ned i kurven……(uhhm, og ved I hvad? jeg kan nå at spise HELE posen på vej hjem i bilen. 7 km. Jeg vil jo ikke dele sådan en pose vel. Så stor er den da heller ikke!! Ok, der er jo så nok en grund til at jeg er tyk ik`.

Og jeg drømmer om kugler og glitter og stads og juledekorationer og lys i hækken – ikke noget fars fede juleferie her (selvom vi med pelseriets indtrædelse har strøm nok til at lyse en mindre landsby op) og heller ingen BLÅ led lys – jeg HADER al form for moderne jul. Og nej så er det alligevel ikke helt sandt. Jeg har reformeret julen fra mit barndomshjem. Min mor gik all all all in. Der blev skrubbet og skuret og bagt og lavet pålæg og….pyhhhh jeg blir træt. Jeg er nok alligevel sådan lidt mere laisy daysi. Jeg gør f.eks ikke hele huset rent fra top til tå og skurer og skrubber – hæj, det bliver jo beskidt igen. Jeg har det lidt som den der med at det ligesom  ikke er imellem jul og nytår man bliver tyk! – den har jeg taget rent ind, følger den 100% og minder gerne mig selv om det undervejs i julemadsmaratonen, husk nu at det er mellem nytår og……nårhh ja…. MEN  så er det altså heller ikke imellem jul og nytår der er renest i vores hjem. Jeg kan godt hænge julepynt op i et vindue der ikke LIGE er pudset. Hellere det end gå ned med stress. Der må godt være lidt nullermænd – dem kan man altid strikke et halstørklæde af hvis de hober sig op, mens vi hygger…..

Og i år SKAL det lykkes…. Vi skal hygge skal vi…..Der skal være nisselandskaber og julehjerter OG ikke at forglemme misteltenen. Helt perfekt i åbningen mellem køkken og kontor. Bondemanden farer altid forbi mig når han kommer ind for lige at skynde sig hen til pc`en og tjekke mail – så kan jeg lige fange ham der….. (og så håbe på at han ikke begynder at tjekke mail på Ipad`en)!!!

Hvis ikke det skal lykkes det år hvor mor er hjemmeløbende (man kan godt tænke på nye projekter mens man hygger – min hjerne er pt. ikke i ro – hele tiden med antennerne ude hvor der kunne ske noget nyt madfrontsmæssigt jeg kunne gå hen og gå glip af)  så ved jeg ikke hvornår det skal lykkes. Jeg skal have masser af juledekorationer og jeg tror jeg vil gå hele vejen og have et juletræ i forgangen – pyntet efter alle kunstens regler – sæføli. Hvem der bare havde en hall!!!!

Mindstebarnet på 12 vil ÆLSKE dette projekt – hun er lige så syg (i roen, vil hendes far nok sige!) med jul og hvad alt dertil hører, som hendes mor.

Åhhhh Jeg kan mærke det – i år kan Gertrud Sand godt pakke sammen – i år sker det!!!

Det bliver d. 24 december uanset hvad….