Jeg gik idag og nød mit liv. Solen skinnede fra en skyfri himmel, hestene græssede på marken og slog med halerne som var det det den bedste sommerdag.

I morges kunne Jeg køre vej af bageren i Sæby sammen med Helene inden hun skulle i skole (efter at have afleveret Joachim i Frederikshavn på isstadion) og købe et smurt rundstykke – noget hun synes er vildt hyggeligt. Så kunne jeg smide tussen af på skolen og køre en tur ned og se til sommerhuset. Hvor var der smukt dernede – septembers himmel er fantastisk blå.

Jeg kunne køre hjem og lave lidt arbejde på pc´en – og hvad der ellers lige kaldte på min opmærksomhed.

Derefter kunne jeg i ro og mag give mig til at bage.

Relative sunde ( men det kunne man nu ikke smage :o)) kokosmuffins og en meget hurtiglavet bolle…

Jep, der duftede fantastisk af hjemmebag til Helene kom hjem med to veninder og vi kunne sidde og drikke the (kold kakao, Nesquik med JERSEY mælk 0,5% fra Brugsen – `armen den smager fantastisk) og snakke om dagens oplevelser. Lige efter bogen.

Jeg havde tid – og overskud. Er det et privilegium at have overskud og have tid?

Dagen fortsatte med at tøserne moslede rundt med Mozart på ridebanen – og han var DUM proklamerede tøzen, så jeg gik ned og så på og knyttede et par kommentarer til hendes ridning og pludselig var himmelen blå igen over ridebanen. Og jeg nød at stå dernede – samlede et par sten væk fra banen som Claus er ved at få fuldstændig styr på – og så kan han pludselig også skrive ridebanebygning på sit CV….

Joachim kom hjem. Han havde ikke brug for min assistance idag – men i høj grad brug for hjemmebag:o)

Jeg kunne tage tørt vasketøj ned fra snoren og hænge et nyt hold op på vej op igennem haven. så kom det over mig at jeg lige havde et par vinduer der trængte til bedre udsyn. Frem med klud og spand og så blev de blanke igen.

Så var det tid til aftensmadsproduktion. Koteletter med ris og sovs. Ikke det vilde, men det smagte godt, og alt imens jeg lavede det, så fik jeg snørret en rullepølse og lagt den i lage.

Er det et privilegium eller bare dagligdag?

Senere gik jeg ud og fik puttet hestene med godt med halm og hø i deres lille hus og byspøgelset Mozart kom på stald og fik tøj på:o)…

Indimellem i løbet af dagen,  har jeg kunnet sætte mig og kæle for Eddie eller nusse mis bag ørerne – jeg har fået tænkt lidt mere over vores tur til New York i efterårsferien, alt det har jeg kunnet fylde min dag ud med…

Er det et privilegium eller er det bare dagligdag?

Jeg ser det som et privilegium at jeg har kunnet sige mit job op (det var ikke nemt, men nødvendigt, jeg manglede så meget ro i min og min families hverdag) – knap så meget et privilegium at jeg ikke tjener nogen penge. Men vi sparer så meget op på vores “livsoverskudskonto” så det er det hele værd – og det går jo nok også endda….:o)

Jeg skal nok komme tilbage på et andet tidspunkt og tjene de penge…..

Skal jeg se det som et privilegium at jeg kan stoppe hverdagstoget, der ellers bare buldrer derudaf og fejer alt til side på sin vej og æder sig ind på den allersidste rest vi har tilbage på overskudskontoen, så vi vælter om på skjoldet når vi endelig efter 22 kan puste ud?

Skal jeg se det som et privilegium at jeg kan sætte mig og faktisk være totalt nærværende for min datter når hun har brug for at snakke med mig. Eller for min søn for den sags skyld?

Jeg føler at det var i ellevte time at jeg fik stoppet det tog. Helene og mig kunne næsten ikke se hinanden undtagen vi skændes – jeg havde ikke tid eller måske nærmere overskud til at forstå hende, sætte mig ned og se hende som den hun er, istedet for at forsøge at få hende passet ind i en kategori. Det overskud har jeg fået forærende – bare ved at være her….

Og tro mig – jeg betragter mit liv lige nu som et privilegium – eller er det bare min dagligdag!!….