Jeg er sådan indrettet, at jeg hvert år glæder mig helt vildt sindssygt til jul – i november måned!!! – begynder så småt at synge julesange og planlægger alle de dejlige ting, familiehyggeting vi skal nå i december når nu julesneen helt sikkert falder hvid!!!

Start december juler vi (ihvertfald Helene og mor her, drengene er lidt mere afdæmpede, men spiser gerne det vi får fremstillet, HVIS vi får fremstillet noget!) så det er en ren fornøjelse.

Midt december begynder det at skride for mig og slut dagene før juleaften løber vi alle 4 rundt (eller børnene er på det nærmeste flygtet fra husbonden og mig for vi er så stressede at vi på det nærmeste bider af alt og alle) i familien for at nå alle de ting vi (jeg!) ikke synes vi nåede i hele decemberhyggemåneden – hyggen der bare pludselig blev væk…….

Og det slår aldrig fejl. Uanset hvor godt psykisk og fysisk forberedt og rustet jeg er, så formår jeg ALDRIG at komme i mål d. 24 – velforberedt og rolig…..

I år var jeg sikker på at det ville lykkes. Jeg kan godt finde ud af at fylde min dag ud, men jeg skal ikke ud af huset hver morgen til en tid og jeg kan for så vidt selv planlægge min dag – men alligevel skete skredet…… juleskredet….

På juleaftensdag er min eneste tanke at når maden er serveret kan jeg holde jul og hygge mig de sidste timer før juleaften bliver til 1 juledag. Jeg “får lov” til at holde julehygge i 4-5 timer!

Får lov? – hvem er det lige der skal give mig lov, og hvad er det lige jeg prøver at nå, og for hvem?? og for hvilken “hygge”??

I år kom jeg faktisk så vidt som til at hvæse ud til Claus og børnene at jeg ingen julegaver ville have, fordi jeg bare ville kunne trække vejret helt frit efter maden og slappe af med at se dem pakke gaver ud.

HELDIGVIS for min indre sjælefred kender bondemanden mig så godt – og tager sig ikke af min til tider skævvridning af mundvigene og hvæsen ud til højre og venstre,  at han havde købt to julegaver alligevel. Lige der midt i hyggen blev der jo så pludselig bare gavehygge også, det kunne jeg bare overhovedet ikke overskue i dagene op til juleaften…..

– det er som om overskuelighedssfæren svinder ind i takt med at julekræfterne slipper op….

Nu har bondemanden og mig holdt 2 mands familieråd…. og DET skal der laves om på i 2015….

Vi tror ikke sådan rigtigt på nytårsfortsætter – så vi har drukket portvin og lavet julefortsætter istedet……

Det og meget andet….. Men det skal jeg nok fortælle meget mere om, meget senere….

Lige nu vil jeg bare nyde mine M&M`ser MED nødder, kaffe og snevejret – og ja, jeg har så også glemt at tabe mig, men det får I også meget mere om SENERE….!!!

FB_IMG_1457558724371

Nu ønsker jeg bare alle derude i sneen eller mangel på samme et rigtigt godt nytår – jeg glæder mig til at vende bladet og starte fra forfra – igen:o)……