I aftes sad bondemanden og mig og så et program fra Indien. Det handlede om den kvinde hvis ven blev slået ned og hun selv blev voldtaget og skamferet så forfærdeligt, at hun få dage efter overfaldet døde af sine kvæstelser. Hun manglede et halvt års praktik, så var hun uddannet læge.

Det var 6 unge mænd/drenge som var gerningsmænd – og de 4 blev dømt til døden, hvad der skete for de sidste 2 fandt jeg egentlig ikke ud af, men jeg håber da ikke de er her mere.

Det der skræmte mig mest i den udsendelse var, at det var den generelle opfattelse blandt mænd i Indien at hvis kvinden overskred “grænserne” så var det mandens ret at voldtage hende – og hun kunne jo bare lade ham gøre det, så lod han være med at mishandle hende!!

En af gerningsmændene udtalte, at den her sag jo ville udløse en bølge af drab, fordi nu turde mænd jo ikke “bare” voldtage kvinden og bagefter lade hende gå – nu var de nødt til at slå hende ihjel, så hun ikke sladrede.

En af advokaterne fra voldtægtssagen udtalte også at hvis han fandt ud af at hans egen datter havde haft sex inden ægteskabet (det indbefattede også voldtægt) så ville han trække hende med ud bagved, overhælde hende med benzin og sætte ild til hende.

Og han var en veluddannet advokat…..

I Indien anses det ikke for passende at kvinder går ud med en mand de ikke enten er i familie med eller gift med. Vi skriver 2015!!!

Udsendelsen blev sendt i anledning af kvindernes kampdag.

35% af verdens kvinder var blevet voldtaget. En lille procentdel i Danmark i forhold til resten af verden, men for de kvinder som er ofre i Danmark er den jo selvfølgelig ekstremt voldsom.

Men det fik mig alligevel til at tænke på vores ligestilling og hverdag i Danmark.

Vi kæmper for ligestilling!!! – hvad for en ligestilling fristes jeg til at sige. Hvis vi vil have ligestilling og ligeværd, og ikke synes at vi får det, så kan vi skifte job til en højere løn eller vi kan skifte til et andet job hvor vi bliver set og hørt. Vi bliver ikke voldtaget eller slået ihjel fordi vi ikke gør som der bliver sagt eller prøver at skabe os et liv uden en mand – vi kan i princippet gøre som det passer os – vi kvinder bestemmer selv – selvfølgelig indenfor de muligheder vi har – men har vi viljen, så er vejen der – ingen mand bestemmer over os…..

I Indien er der også mange kvinder og mænd som vil reformere og ligestille kønnene – men så længe størstedelen af befolkningen OG politi/embedsmænd/politikere stadig mener at mænd er den herskende race, så er der lang vej.

Hvor er jeg bare taknemmelig for at jeg er født i Danmark hvor problemer er noget vi opfinder selv!!!!!