I have joined the corps – af fitnisser ( eller var det fedtnisser!!)…..

Ja, hmmm, det kom sig faktisk af at jeg stort set havde ondt over det hele. Jeg havde (har indimellem stadigvæk) godt og grundigt ondt af mig selv og kom (indimellem) også til at snakke lidt rigeligt om alle de her steder jeg syns jeg har ondt. Jeg er også 43 for fa`en – livet er jo ikke gået sporløst henover mig og man skal jo også gerne kunne mærke man er live – eller skal man??

Jeg har ondt i fødderne. Det har jeg i princippet altid haft, ihvertfald så længe jeg har været tyk!!

(Da jeg tabte mig 27 kg for 4 år siden, forsvandt smerterne som dug for solen – jeg havde det godt – kunne løbe 5 km – og havde ikke mere ondt end gennemsnittet har efter en bytur søndag morgen. Men desværre skete det også for mig – så 4 år senere har jeg taget de 22 kg på igen!!! – den skriver vi lige bag øret til at fortælle om en anden dag….)

Så har jeg ondt i min iskias nerve, lidt ondt i skulderen, ondt i overarmene, ondt i tommelfingrene (det er så konstateret slidgigt – der skal jeg bare lige massere lidt hver dag, men får jeg gjort det, NEJ!!!) og så synes jeg jo bare generelt jeg er sådan lidt besværet, ondt – agtigt…. når jeg har en dårlig dag bliver jeg bare MEGET mere pyldret og har ondt flere steder (heldigvis er de dage ikke så mange, men de popper op engang imellem og SÅ har resten af familien bare at ha` ondt af mig, eller ihvertfald bare INTERESSERE sig lidt for at JEG faktisk gør ondt…..)

En dag blev det for meget. Jeg gik til lægen med tårer i øjnene og sagde at NU er jeg da bare så hamrende træt af at have ondt hver gang jeg rejser mig.

JØR NOE, sagde jeg til hende…..som vi siger heroppe nord nordpå…

Ja, Camilla gav mig en henvisning til Thomas. Thomas er Fysioterapeut.

NAAAIIIIII ikke fysioterapeut. Jeg har ikke tålmodighed til fysioterapi- det går jo SÅÅÅÅÅ langsomt. De skal først undersøge hvor, hvad, hvordan, hvorfor, hvadbehar…..Nej du, lad mig komme til en kiropraktor. De knækker og brækker og sim sala bim – så kan jeg gå igen….

Men nej, sagde min kloge læge. Fysioterapi, det er det du skal nu.

OK – jeg gik derned og fik som sagt tildelt Thomas… THOMAS….. Åh nej, igen.

Jeg ville jo bare gerne have haft en DAMEfysioterapeut, jeg HADER at skal snakke om – og ligge i de mest akavede stillinger på en måtte på gulvet – foran en fremmed mand. Og han skal vise mig øvelser, og jeg skal kigge på hans stramme n…. og ÅHHHHHH nej, det holder jeg bare ikke til det der….. Der er en grund til at jeg laver mad og ikke er sygeplejerske eller sundhedsassistent – jeg er bare ikke så vild med berøring fra andre mennesker – eller at røre ved andre – det ligger ikke helt naturligt i mig.  Jeg er bare heller ikke den der springer og hopper af glæde når hun til yoga siger “og så går I lige to og to sammen” NEJ – lad mig være mig bare…

Jeg er blevet bedre, men naturligt for mig bliver det aldrig…..Næh næh

Men jeg kan i dette tilfælde ikke protestere – jeg lukker munden og klapper hælene i. (Han kan bare vente sig, jeg skal nok finde ud af om han kan lave sovs, ska jeg…..:o)

Men det må åbenbart være hverdag for ham. At ha`sådan en lettere tvær, ha`ondt af sig selv-agtig – næsten middelaldrene kvinde i konsultation. Thomas var meget kontant – “nå du har ondt der – gør så`n og så`n – bliver det bedre?, ja, godt, så er det træning det kommer an på – OG HVAD ER DIN PLAN SÅ… For hel…. altså. Plan?, jeg har da ikke nogen direkte plan, det troede jeg jo Thomas havde, eller skulle lave eller noget!!!. Min plan? Jammen planen er jo sådan set at jeg jo bare gerne vil ende op med at være tynd og lækker….

Men det kan jeg jo ikke bare sådan sige, så jeg fortæller min historie og siger at jeg egentlig bare gerne vil tilbage dertil……

Og hvordan vil du gøre det? siger Thomas.

Og LIGE DER skete der noget for mig. Det var simpelthen det spark jeg havde gået og ventet på. Her sad der en overfor mig der simpelthen ville hjælpe mig – BARE JEG HAVDE EN PLAN, og om ikke et mål, så ihvertfald nogle delmål og jeg tror bare ikke han så`n er typen jeg kan løbe om hjørner med. TT (Thomas Tog!)  – Min plan blev lynhurtigt konstrueret oppe i mit hoved. Jeg ville hoppe på mit “gamle” tog og bare følge sporene igen.

Den “kostplan” vender vi tilbage til på et andet tidspunkt.

Jeg blev målt og vejet og ihvertfald ikke fundet for let:o)…. Min body-age alder sagde 58… Der er alligevel et spring fra 43 til 58…. 58 år, det er 15 år – på 4 år, shit – så er jeg jo snart 70 hvis ikke jeg sætter hælene i eller sagt på en anden måde lukker munden og letter røven (nemmere sagt end gjort, men så sandt som det er sagt)……

Det resulterede så i at jeg idag var at finde i træningscentret hos Fysioterapeuterne og åh min gud…. 1,5 time efter jeg havde været i bad svedte jeg stadigvæk. Men Thomas Træner (det vil jeg kalde ham næste gang – TT – og ikke at forveksle med Thomas Tog!!!:o)) spurgte om hvordan jeg havde det.

HAVDE DET?.  Jeg stod afsindig sveddryppende og totalt rød i hovedet og ikke kunne trække vejret sådan helt rigtigt – kun i små stød. Og så spørger TT gudhjælpe mig om hvordan jeg har det. Jeg fik fremstammet at benene er på vej til at exe og armene er totalt livløse. Hans eneste kommentar var, på vej til det næste offer: Ja, men du har ikke ondt nogen steder lige nu, vel? – og han havde jo ret. Jeg var simpelthen for træt til at have ondt!!

– det har jeg så nok i morgen:o))….