Jeg sad i går og scrollede på FB – som jeg ofte gør hvis jeg liiiige har 5 min jeg ikke skal bruge til noget!

5 min jeg ikke skal bruge til noget!! – hvad gjorde jeg før FB med de 5 min jeg ikke skulle bruge til noget? – jeg ved det faktisk ikke, eller jo, det ved jeg faktisk godt – jeg har bare ikke længere de 5 min. – eller jo, det har jeg så også – især nu hvor jeg ikke skal afsted til bestemt tid om morgenen.

Jeg har altid været god til at være mig selv. Jeg har aldrig kedet mig i mit eget selskab. Men det gør jeg nu. Hvad skete der lige?? – hvor kom forandringen??

Før kunne jeg få timer til at gå med at være mig selv. Hvor min hjerne fik ro til bare at være. Det gør jeg ikke mere. Nu kan jeg altid gå på FB hvis jeg “keder” mig.

Prøv at lægge mærke til hvis I kører igennem en by af en størrelse hvor der er busstoppesteder og folk står og venter på bussen. Hvor mange sidder og kigger ud i luften? – ingen (kun hvis telefonen er i stykker eller glemt derhjemme). Selv hvis der er et par der står og venter, så står de og tjekker telefonen.

I går så jeg en undersøgelse (på FB) hvor det var undersøgt hvorfor kvinder havde mere stress end mænd. Undersøgelsen sagde at den største forskel var at os kvinder ikke lagde arbejdet fra sig når vi kom hjem – vi fortsatte ufortrødent med at arbejde videre efter arbejde. Med husarbejde og børn og så tjekkede vi lige arbejdsmail sent inden vi gik i seng, så vores krop og hjerne aldrig fik ro. Og det gør vi bare. MEN husarbejdet var der jo også FØR FB. Vi havde også meget arbejde der skulle gøres når vi var færdig med vores lønarbejde før i tiden. Der var også børn og hjem/hus og mand!!

Forskellen ligger i før den digitaliserede verdens indtræden i vores liv og efter…..

Nu kan vi ikke “bare” stå og lægge vasketøj sammen. Nu har vi telefonen med på sidelinjen eller vi har en bog i øret som vi lige kan høre samtidig med at vi lægger det tøj sammen – for vi skulle jo nødig spilde tiden med “bare” at lægge tøj sammen og det kunne jo være at en vigtig sms tikkede ind eller der kom noget forbi på FB som vi skal forholde os til NU.

Klokken er 8.40 her i huset og jeg har allerede tjekket FB 3 gange……

Idag er jeg alene i huset. Claus er til møde i Århus så han er slet ikke at finde på matriklen. Check – ro der – ungerne er i skole – check ro der – og jeg har ikke noget presserende der ikke kan vente – check – ro der. Så min plan er (var) at begrave mig i sofahjørnet og lade rod være rod, drikke min kaffe og læse min bog (som jeg har været igang med 2 måneder og har læst i urimelige små bidder FORDI jeg ikke har haft “tid” til at læse mere ned 15 min ad gangen)….

Men hvad sker der??

Jeg sender børnene afsted og STRAKS de er ude af døren begynder min hjerne at planlægge. Jeg skal lige have undersøgt et par ting og egentlig burde jeg også slå græsset en sidste gang og feje bladene sammen i smøgen hvor de hober sig op – og faktisk har jeg også et par ting jeg gerne vil ud med her på bloggen som har skumlet i min hjerne nogle dage…

Og så er det at det med ro kommer ind – jeg har ALDRIG ro – synes jeg!!!

Men det har jeg jo. Jeg har masser af ro – jeg har bare en hjerne der skal fodres HELE tiden fordi ellers keder den sig og så bliver jeg rastløs. RASTLØS. Come on.

Og rastløsheden kommer af at være på hele tiden. Jeg kan slet ikke finde ud af bare “at være” længere. At lukke øjnene og bare være…..

Back to basics – det vil jeg bruge de næste to timer på. Bare at være………